TOPLEDERENS ETIK

Nyeste afsnit

 

TIDLIGERE AFSNIT

Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.j

Pensionsordningernes fader og den grønne havvinds Gudfar. De etiske dagsordner står i kø i denne samtale, men absolut ikke en stillestående kø. Investerings dilemmaer, vedholdenheden og den evige stræben efter ansvarlige løsninger, etisk som strategisk partner i ledelsesrummet er bare nogle af de emner samtalen kommer ind på.

Torben Møger Pedersen

Anne.jpg

Anne er direktør i Landbrug og fødevarer, en organisation med stærke holdninger og som der er stærke holdninger til. Samtaler tager dig med ind i dilemmaer om fødevareproduktion, om dyrevelfærd, om klimaansvar i et produktionslandbrug. Og du får indblik i de dilemmaer der følger med når der både er dybe traditioner og stærke følelser der spiller ind på lederens dømmekraft.

Anne Lawaetz Arhnung

Lars Bonderup.jpg

Lars er i dag direktør i EWII, men han har også en fortid som redningsmand i konkurstruede virksomheder. Samtaler tager dig med ind i de etiske overvejelser der skal følge med når man står med en konkurstruet virksomhed mellem hænderne. Og samtalen tager dig også med ind i dilemmaerne der følger med når man er leder for en del af Danmarks energimæssige infrastruktur. Vi taler også om Metoo og om de interne dilemmaer der kan opstå i en virksomhed med stærke fagligheder.

Lars Bonderup Bjørn

 
nina-smith.jpg

Nina er professor i nationaløkonomi, hun er bestyrelsesformand i Forenet Kredit og blev kåret til årets bestyrelsesformand i 2020. Samtalen handler om etik i finanssektoren, om diversitet på ledelsesgangene, om dilemmaet i at sælge alkohol på det russiske marked, om dilemmaerne forbundet med at udtænke reformer der gavner vores samfund og mange mange andre dilemmaer

Nina Smith

Merete Agergaard.jpg

Merete er direktør i Skattestyrelsen. Det etiske ansvar er gigantisk i Meretes stilling. Skat der er vores alle sammens sikkerhedsnet. Skat der også har haft sine sager at slås med. Merete tager os med ind i de etiske overvejelser der følger med det ansvar det er at være direktør i Skattestyrelsen og de dilemmaer der følger med når man er leder for 4900 medarbejdere.

Merete Agergaard

BORYGAARD-FOTO-MARTINBUBANDT-8-scaled.jp

Bo er formand i en række af virksomheder og han betegnes som en af Danmarks mest betydningsfulde bestyrelsesformænd.
Porteføljen af virksomheder spænder bredt, fra underholdning til IT til ejendomme og fonde. Hans interesser er alsidige og det samme er hans viden.
I samtalen med Bo får du indsigt i de etiske overvejelser en bestyrelse og en bestyrelsesformand står i. Ligesom du får indsigt i hvilken betydning en leders integritet og værdier har når bestyrelsen skal finde en ny CEO.

Bo Rygaard